NIKADA NE ZABORAVI GENOCID I HOLOKAUST U BOSNI I SREBRENICI

NIKADA NE ZABORAVI GENOCID I HOLOKAUST U BOSNI I SREBRENICI




petak, 28. listopada 2011.


Bosna je drevna evropska država. Državu Bosnu krase svi najljepši i najviši dunjalučki atributi. Mala je a sasvim dovoljna za sve njegove državljane. Čista toliko, da može poslužiti svima kao pojam ekologije i netaknute prirode. Bogata, da njenim građanima ni za čim ne treba zažaliti niti uzdahnuti. Pošto na ovom svijetu ništa nije savršeno pa i uonaoko savršenim stvarima, mjestima i situacijama nađe se poneka manjkavost i falinka. Nikako u Bosni falinka nisu ljudi, dakako, naši dobri Bošnjani su naše neprocjenjivo blago, problemi su na drugom mjestu.


»Naši političari«

Dobri Bošnjani se bave politikom od »kalu bela« a u novodobnoj državi Bosni zadnjih 20-tak godina. Nejma Bosanca i Hercegovca koji nije čuo za našeg dičnog Bošnjanina Kulina bana, pa za kralja Tvrtka, Stjepana Kosaču, Gazi Husref bega, Gazi Isa bega, Mehmed pašu Sokolovića i da ne nabrajam u nedogled. Kako nije svačije kroz selo pjevati, posigurno se belćim ni politikom nije baviti. Ovi današnji nazovi političari se ponašaju poput djece, igraju se politike i misle da je politički nešto početi praviti, graditi, osmisliti pa nakon nekog vremena to porušiti i reći, neću se više igrati, vrati mi moje krpice i igračke.


Vileni susjedi

Dok se naši nazovi političari tako igraju politike, nekadašnji Bošnjaci koji zadnjih 200 godina evoluiraše, izmijeniše i preuzeše imena naroda iz našeg prekodrinjskog i prekosavskog komšiluka, preoteše nam uzde i počeše nas napadati, trijebiti, iseljavati, izbezumljivati, ubijati i uništavati nam vjekovna ognjišta. Taman se mi nakon krvavog egzodusa vratimo u život i počnemo graditi ovi se nanovo povampire. Svakih 50-tak godina nam naprave krvavu  »igranku« na našoj koži, na našoj avliji, u haremu našije džamija a pri tom nam satru, popale i onečaste svako naše naša selo, svaku čaršiju u koju ih pustimo da uđu i svekoliku Bosnu.


Vampiranje

Nikada muslimani Balkana nisu bili u težoj situaciji. Poslije nebrojenih holokausta i genocida koji su nam vijekovima činili podjednaka komšije sa istoka i zapada, orgijanje, sada ono lopovsko, prepredeno, hinauvsko je nastavljeno i prenijelo se u treći milenij. Što ne pobiše u toku zadnje agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu fašisti lijeve i desne provinijencije nastavljaju uz svesrdnu pomoć »međunarodne zajednice« i bjelosvjetskih ubleha da uništavaju nam državu, izbezumljuju našu omladinu, intelektualce i izgladnjuju preostale Bošnjake. Naši »političari« (ovdje neću izdvojiti niti jednu »političku« stranku) to mirno posmatraju i ćute. Zašto ćute? Zna se! Ćutanje je zlato, to je oduvijek poznato (dobre plate, puno maraka, dolara, funti, franaka, skupa putovanja, stanovi, kuće, automobili, prestiž, visoki krugovi) opet ako bi šta i progovorili, zna se, valja ostati bez svega toga i javiti se na biro rada u Bosni a na birou nema hajra. A narod naš, ma ko je kriv narodu što je samo narod i što nije lopov. Što se pak traktoranja i secesiranja Bosne a u Bosni: Mostara, Širokog Brijega, Banja Luke, Podrinja i pola otete Bosne tiče, šta briga naših političara, imaju oni svoje skupe automobile, odijela, kravate, znaju sve svjetske jezike a jedino svojim bosanskim ne znaju objasniti državljanima kuda vodi ta njihova suluda politika.

Upamet!