NIKADA NE ZABORAVI GENOCID I HOLOKAUST U BOSNI I SREBRENICI

NIKADA NE ZABORAVI GENOCID I HOLOKAUST U BOSNI I SREBRENICI




srijeda, 28. rujna 2011.

Dobri i milostivi Bože, sa Svojih svemirskih širina, pogledaj na dunjaluk i posebno na Bosnu i Hercegovinu, našu drugu domovinu, koju Si nam dao da Te na njoj služimo i onako kako Si Ti zadovoljan obožavamo. Amin! 
Za nas Si Bosnu bio blagoslovio plodovima zemaljskim, a sinije naše napunio Si nafakom u izobilju. Gore njene visoke pokrio Si šumama i napunio divljači, a po livadama njenim prosula se Tvoja Milost u cvijeću i pjesmi. Oholost nas obuze, veliki Bože, pa zaboravismo na Tebe, zgriješismo protiv milosti Tvoje. Zemljicom Bosnom poteče krv. Plač i bol nejakih i pravednika Tvojih vapi da otkloniš srdžbu Svoju i skratiš dane kušnje i ublažiš gnjev Svoj pravedni.

Zbog pravednosti onih koji bosonogi u hadžiluk hodiše, daruj nam opet Milost Svoju Gospodaru. Amin!

Za molitvu, ljubav i skrušenost Svojih imama, hafiza, mujeizna i derviša i svih drugih koji Bosnom ničice pred Tobom klanjaju u sabahsko praskozorje, izvedi šejtana iz naših srca, Svemoćni Bože! Amin!

Za pravednost i smijeh mališana, budi nam milostiv! Za molitvu majki i sestrica naših, podari blagoslov nam Svoj i ublaži srdžbu svoju, Svemoćni! Amin!

Odvrati ubojito koplje, mač i žar od nas i omekšaj kamena srca onih koji nas stoljećima nemilosrdno proganjaju i ubijaju. Amin!

Ne dopusti zlu da nad nama caruje i da zemlju našu Bosnu, koju nam Ti u amanet ostavi, dijele i trguju sa njom u bescjenje.
Pomozi nam da i oni koji su daleko od svoje zemlje čuvaju i očuvaju svoj dini Islam. Amin!

Učini Svemoćni da budemo jedno opet i da zemlja naša rodi opet; i da potoci njeni zažubore bistrinom. Amin!

Učini Savez s nama, Bože naš, da nikada više ne zaboravimo da si nam Ti ovu zemlju kao novu domovinu dao, da je ljubimo, da je čuvamo i da svi zajedno na njoj Tebe slavimo, jer samo zato Si nas i stvorio.

Oprosti nam kao što i mi praštamo dušmanima svojim! Amin!

Nema komentara:

Objavi komentar