NIKADA NE ZABORAVI GENOCID I HOLOKAUST U BOSNI I SREBRENICI

NIKADA NE ZABORAVI GENOCID I HOLOKAUST U BOSNI I SREBRENICI




petak, 11. studenoga 2011.


Poredjacu razloge zbog kojih te volim ...

U ime Allaha, Milostivog, Svemilosnog!

Znas ono prijatelju,kad osjecas da ti je insan drag. Cak i kad ne umijes opisati zbog cega, onda kazes "ima nesto posebno.Nekako , neobjasnjivo poseban". Slova tupit` necemo zboreci o onima sto do suza vole profesionalne zabavljace svih kalibara,zapostavljajuci sav otrov njihov zarad kaplje meda.

Onog kog u Allahvo ime volim, necu opisati kao "neobjasnjivo posebnog".Posebnog svakako, ali neobjasnjivo, ni u kom slucaju. Onaj sto ga u ime Allaha vole milioni vjernika, je najbolji insan koji je ikad zemljom hodio. Muhammed s.a.w.s.

Kroz nekolika mubarek nivoa, pratimo pojavu "pecata" svih poslanika:

Muhammed s.w.s. je :Kabul dova, zatim radosna vijest, i istinit san.

Dova.Kako dova , reci ces?

Ibrahim a.s. zidase casnu Ka`bu sa sinom Ismailom a.s. i cinase dovu Allahu za potomke njihove koji ce doci: Gospodaru nas, posalji im poslanika, jednog od njih, koji ce im ajete Tvoje kazivati i Knjizi ih i mudrosti uciti i očistiti ih, jer Ti si, uistinu, silan i mudar!"

Poslanik za kojeg je Ibrahim a.s. molio je niko drugi do Muhammed s.a.w.s.

Radosna vijest - Isa a.s. rece sinovima Israilovim da im je on poslanik Boziji , potvrda prijasnjih poslanika, a osim toga :"...i da vam donesem radosnu vijest o poslaniku koji ce poslije mene doci , a ime ce mu biti Ahmed"mnogo hvaljeni).

Konacno,san istiniti, svjetlo koje Amina plemenita snijevase dok ga je nosila. Svjetlo koje, kada dodje na ovaj svijet pogasi vjekovne buktinje vatropoklonicke u Persiji dalekoj...

Salawat i selam su ljubav prema njemu, i kako sam veli :"Skrtica je onaj kod koga budem spomenut pa ne donese salawat na mene".

Salawat i selam neka su na tebe, milost i ljubav Onog u cije te ime volimo i slijedimo, o Allahov Poslanice!
 —

Nema komentara:

Objavi komentar