NIKADA NE ZABORAVI GENOCID I HOLOKAUST U BOSNI I SREBRENICI

NIKADA NE ZABORAVI GENOCID I HOLOKAUST U BOSNI I SREBRENICI




srijeda, 9. studenoga 2011.

U proteklom periodu javnost je upoznata sa aktivnostima iskopavanja posmrtnih ostataka ubijenih i bačenih u jezero Perućac tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Istovremeno sa iskopavanjima posmrtnih ostataka ubijenih, pokrenute su ''akcije'' provociranja. Naime, na portaluwww.fokus.ba objavljen je tekst pod naslovom ''Mašović s vehabijama provocira Srbe.'' 

U vezi s ovim provocirajućim tekstom nameću se sljedeća pitanja: Po čemu je to moguće presuditi da je neko ''vehabija''? Da li je utvrđeno zakonom da se čin deklariranja ''vehabijom'' treba smatrati zločinom?

U tom kontekstu, ne zanima nas ko se našao na jezeru Perućac među dobrovoljcima, niti nas zanima pomoć, tobože, ponuđena od strane nadležnih organa okupiranog dijela BiH. Nego nas zanima ko je počinio tako strašne zločine. Ne bi bilo prihvatljivo da oni koji su ubijali i bacali u Drinu nedužne, danas gaze po istim kosturima svojih žrtava. Takav čin bio bi dobro plaćen u bilo kojem horor filmu. 

Zatim, floskula koja se stalno nameće iz okupiranog dijela BiH o ''vehabijama'' te zabrani njihovog pokreta potvrđena je ovim, a i drugim nebulozama vladajućih stranaka iz ovog entiteta. 

Srbi su oduvijek imali jak aparat medijski osmišljenih laži. Ali, eto, da vas samo podsjetimo da ‘‘vehabije’’ nisu učestvovale u ubijanju 200.000 žrtava tokom agresije na BiH. 

‘‘Vehabije’’ nisu učestvovale u silovanjima počinjenim nad nekoliko desetina hiljada Bošnjakinja u različitoj dobi od 7 pa do 70 godina.

‘‘Vehabije’’ nisu učestvovale u velikom genocidu počinjenom u Srebrenici, Foči, Bijeljini, Prijedoru, Banjoj Luci, Višegradu, Žepi i ostalim gradovima BiH.

‘‘Vehabije’’ nisu učestvovale u razaranju glavnog grada BiH.

‘‘Vehabije’’ nisu učestvovale u osakaćivanju desetina hiljada građana ove države.

‘‘Vehabije’’ nisu učestvovale u svemu onomu u čemu su učestvovali Srbi Bosne i Hercegovine, pa onda odakle pravo Srbima da dijele moralne lekcije ovdašnjim narodima o tobožnjem provociranju Mašovića sa ''vehabijama''.

Mašović je upućivao apel za pomoć u ekshumaciji tijela bačenih u Drinu i jezero Perućac i nije postavljao uvjete da neko klanja ili ne klanja, da neko ima brkove ili bradu, ili da je obrijan, kratkih nogavica ili u ''kapri'' hlačama.

Srbi se po ko zna koji put spuštaju na tako nizak nivo želeći da prikažu Bošnjake kao narod koji je kriv i treba da snosi krivicu za ono što se dešavalo i još uvijek dešava u ovoj napaćenoj evropskoj Palestini.

Ne, nećemo prihvatiti da ste isprovocirani, pa vi stalno provocirate napadima na vjerske objekte i službenike Islamske zajednice. 

Vi stalno prijetite raspadom ove države. Vi stalno negirate da ste počinili zločine i genocid. Vi podržavate horde četnika koji ni u čemu ne nalikuju na ljude, a monstrum je blag naziv za vas i vaše maskote.

Nećemo prihvatiti da ste isprovocirani Mašovićevim vehabijama, jer ‘‘Vehabije’’ hodaju po svome, a ne po vašem. Vaše je preko Drine, pa se ''ispalite'' više, da ne slušamo stalno vaše žalopojke o vehabijama.

Međutim, svima nama kristalno je jasno da vama ne smetaju ‘‘Vehabije’’, vama smeta sve nesrpsko. Ničija nije do zore gorjela... 

Muatez Bilah - Komandant Odreda "El-Mudžahidina"

U završnom dijelu oslobađanja Vozuće na Ozrenu je od tenkovske granate poginuo Muatez Bilah, vojni komandant Odreda "El-Mudžahidina" i čovjek koji je najzaslužniji za vojne uspjehe Odreda, odnosno čovjek koji je osmislio i predvodio operacije oslobađanja Vozuće.

Rahmetli Muatez je bio veoma cijenjen među svima koji su imali priliku upoznati ovog heroja. "Zadovoljstvo je bilo sarađivati sa Muatezom. To je bio pravi vjernik, pravi vojnik, čovjek koji je došao da pomogne našem narodu. Uvijek je bio u borbi, bio je prvi i uvijek među svojim mudžahidima", kaže general Sakib Mahmuljin.
Muatez je poginuo dok je predvodio užurbane pripreme za napad na Doboj. Umjesto u Doboj Muatez je, ako Bog da, otišao put Dzenneta, u susret svome Gospodaru.

Sakib Mahmuljin o Muatezu Bilahu, vojnom komandantu Odreda

Krajem 1995. godine Press-služba Odreda "El-Mudžahidin" je uradila intervju sa generalom Sakibom Mahmuljinom. Tema razgovora je bila oslobađanje Vozuće i uloga mudžahida u tim operacijama. Ovom prilikom prenosimo najzanimljivije dijelove tog intervjua. "Operacija koja je urađena na ozrensko-vozućkom ratištu, kako je i sam predsjednik Izetbegović rekao, je početak slamanja neprijateljske kičme. Da bi se ta kičma počela slamati bilo je potrebno slomiti nekoliko pršljenova. Greda Podsijelovo, Paljenik, Podmalovan, te prŠljenove uradio je udarac po udarac Odred "El-Mudžahidin" i to je bio preduvjet za izvođenje ove operacije. Uz Božiju pomoć mi smo tu operaciju izveli, po mišljenju analitičara koji kažu da je ova operacija bila za udžbenike. Odred "El-Mudžahidin" je bio ključni momenat u psihološkom smislu za sve ostale jedinice, jer se uvijek računalo da će Odred svoj zadatak koji je dobio sigurno uraditi. Bitno je, također, reći da je priprema akcija, kako to rade mudžahidi, takva da ona omogućuje završetak operacija uspješno i efikasno. U ovoj zadnjoj operaciji jedan od ključnih objekata u oslobađanju Vozuće, objekat Paljenik urađen je za manje od 4 minute, a to je dokaz planiranja u sitne detalje. Mudžahidi su svjesni borci, za njih više nema prepreka da se uradi bilo koji zadatak. Mudžahidi su dali puni doprinos u dosadašnjoj odbrani BiH."

Sulejman Efendić, glavni imam u Zavidovićima

"Nikada Bosna i Hercegovina i ovo lijepo mjesto Gostovići nisu bili bogatiji, nikada nije bilo više mu'mi-na. Muslimani Zavidovića sa velikim simpatijama posmatraju mudžahide i prihvataju vas kao svoju rođenu braću, neka vas Allah nagradi."












IMA LI VAS JOS ZIVIH???
Braco i sestre,obracam se u ime Allaha ,prvo sebi pa onda vama. I molim Allaha da me uputi na rijeci s kojima ce On biti zadovoljan ,i da te rijeci dopru do nasih srca koja su izgleda otvrdla.
Odavno se pitamo sta se to desava sa nama,sta se to desava ovom Ummetu ,za kojeg Allah kaze :"vi ste najbolji narod koji se ikad pojavio"
Na zalost,cinjenicno stanje pokazuje da se vecina nas samo jos uvijek pita,mada ,sto je jos gore, ima i onih kojima je sve ovo "normalno" pa se i ne pitaju, a kamo li da reaguju na bilo koji nacin.
Kad cemo se prestati pitati ,kad cemo poceti reagovati i zivjeti kao oni za koje Allah kaze,vi ste najbolji .. KAD??? Zar mislimo da cemo uci u Dzennet klanjajuci 5 vakata namaza i jos po nekad dodamo malo,zar mislimo da cemo uci u Dzennet ziveci na dunjaluku udobnim,lagodnim zivotima,bez tezih iskusenja ,odlazeci svako jutro na posao za komadom dunjaluka koji nam je Allah vec odredio i koji nam nece pomoci na Sudnjem Danu ?Sjedeci u svojim udobnim kucama i stanovima uz TV ili PC ,ispijajuci sokove i kahve ,izmisljajuci sta cemo pojesti ,kako sakupiti novac da kupimo ovo ili ono?? Kako cemo se ozeniti,udati ,kako cemo obici prijatelje ili otici na "godisnji odmor" ? Ima li Musliman "godisnji odmor" na dunaluku? Jesu li ga imali Poslanici,jeli ga imao Najbolji od Najboljih-Muhammed ,sallallahu alejhi we selleme,jesu li ga imali Ashabi,najbolja generacija ljudi poslije poslanika.... Zar zaboravljamo da za vjernika nema odmora na dunjaluku,da je odmor za vjernike u Dzennetu-VJECNI ,insaAllah! Zar mislimo da cemo uci u Dzennet ziveci tako,a Allah nam JASNO kaze :
Zar vi mislite da ćete ući u džennet, a još niste iskusili ono što su iskusili oni koji su vas bili i nestali? Njih su satirale neimaštine i bolest, i toliko su bili uznemiravani da bi i poslanik, i oni koji su s njim vjerovali – uzviknuli: "Kada će već jednom Allahova pomoć!?" Eto, Allahova pomoć je zaista blizu!
142. Zar mislite da ćete ući u džennet, a da Alah ne ukaže na one od vas koji se bore i na one koji su izdržljivi?
31. Mi ćemo vas provjeravati sve dok ne ukažemo na borce i postojane među vama, a i vijesti o vama provjeravaćemo.
75. A zašto se vi ne biste borili na Allahovu putu za potlačene, za muškarce i žene i djecu,
SubhanAllah,sta je s nama ,ima li medju nama jos "zivih" ?! Koliko se nas upitalo juce i danas,makar ovih dana nakon dogadjaja u Gazi ,dok gledamo slike izmasakrirane brace i sestara ,djece ....NASE djece ,jer Ummet treba da je kao jedno tjelo,i to su NASA djeca,to nisu palestinska ,iracka ,avganistanska djeca,to su NASA djeca ,ono su nase majke.,nasa braca,ocevi nasi sinovi ....a mi sjedimo i kukamo ,"zgrazamo se" . Njima nase kukanje i ova vrsta "zgrazanja " nece pomoci .SubhanAllah ,cak i neki koji ne vjeruju u Allaha ,odlaze i pomazu na neki nacin,a Ummet ,vecina Ummeta spava.
Jesmo li zaboravili masakre koji su se desili nama i koji nam se sprema opet ,sjedili mi ili ne. Zar mislimo da ce nas mimoici ,da necemo biti slijedeci ,nakon Palestine ,Iraqa ,Avganistana,Somalije itd... SubhanAllah ,wAllahi ako iko od nas moze mirne savjesti spavati,jesti,piti,uzivati sa svojom porodicom u udobnosti svoje kuce ,onda s nama zaista nesto nije uredu,i svako od nas treba da se dobro preispita. Zar se moze iko nasmijati poslije svega sto smo vidjeli i vidimo ,zar se nas to NE TICE??? Omer ,Radijjalahu ahnu ,kome je Dzennet bio obecan za zivota ,se nije smijao,a mi,mi koji ne znamo sta ce nam Allah presuditi,mi se smijemo grohotom,salimo,pjevamo,zabavljamo...DA LI BI SE EBU BEKR , OMER ,DA LI BI SE IKO OD ASHABA NASMIJAO I NA TREN DA VIDI OVO STO MI VIDIMO??? WAllahi ne bi braco i sestre ,wAllahi ne bi,oni se nikad ne bi ni pomirili da zive zivotima kojim vecina nas danas zive;radije bi molili Allaha da im uzme duse nego da zive ovako kao mi. Zar su nam prece fabrike,kancelarije,skole ,titule ,novac ,DUNJALUK ,od casti Ummeta ?! Zar moze ijedan iskreni vjernik sve ovo da posmatra a da ne pokusa bar nesto da uradi.Ne da demonstrira ,pise peticije i slicne gluposti ,to vise dolikuje kukavicama ,nevjernicima,kao sto jedan sejh rece,Gandijevim sljedbenicima,a mi smo ili bar kazemo da smo sljedbenici Poslanika MUHAMMEDA ,sallallahu alejhi we selleme,koji nije ucio Ashabe da protestuju , pisu peticije Qurejsijama i drugim smradovima, vec ih je ucio da se BORE,da cuvaju cast i ponos ovog Ummeta ,ne jezikom,ne pisanjem pisama ,kasida ,i kojekakvih elaborata ,vec MACEM ,jedinim oruzjem koji kjafir i munafik razumije. I neka niko ne kaze ne mozemo, kako cemo,nemamo nista..IMAMO ALLAHA ,a On je dovoljan pomagac i zastitnik. Pogledajte sta rade braca u Somaliji,ako uopste neko od nas i prati... pogledajte sta znaci TEWKUL ..nemaju oni ni vise ljudi,vojnika,niti bolje oruzje ,a nisu ni nabildani kao oni psi,ali imaju ono sto vecina Ummeta nema -imaju SRCA ! Jeli nas sejtan toliko zavarao pa mislimo da cemo umrijeti kao sehidi,jer svi vecinom to "zelimo" ,u krevetima? Vazan je nijet,jel? Poslanik sallallahu alejhi we selleme nije samo nijetio,vec je cinio sve sto je do njega da ostvari taj nijet i tako je naucio iAshabe. Kad su zidovi u Medini napali jednu Muslimanku,pa kad je cuo Poslanik sallallahu alejhi we selleme ,jeli otisao kuci i rekao zeni ,imam nijet da se borim protiv njih i sjeo da pije kahvu ili caj??? Ili je podigao vojsku i napao? Jesu li Ashabi imali vojsku i naoruzanje kad su neki zidovi i musrici blatili Poslanika sallallahu alejhi we selleme i ismijavali se njim ,jesu li sjedili mirno u svojim kucama slusajuci kako se okolo na sva usta blati i ponizava najbolje stvorenje ,Allahov Miljenik?? Jesu li cekali da ojacaju ,da zavrse skole ,dobiju diplome,udju u parlamente ..da naprave atomsku bombu pa da onda mogu napasti??? Braca Mudzahidi prave oruzje Allahovom voljom i Miloscu ,od konzervi ,od plasticnih boca ,i cega sve ne ,i bore se protiv najmodernije opremljenih kjafirskih i munafickih vojnika. Mi onaj ajet :"Ko se pouzda u Allaha,On ce mu izlaz dati ,On ce ga opskrbiti odakle se i ne nada" izgleda razumijemo samo kad je novac u pitanju,posao ,kuca ili kakav porodicni nesporazum ,udaja ,zenidba..ali kad ga treba primijeniti na ono sto nam je danas najpotrebnije, tu zatajimo.
Ashabi nisu sjedili ni u doba najveceg procvata Hilafeta,kad je Islam vladao vise od polovinom svjeta,i kad su mogli da se opuste i posvete lagodnom zivotu,jer su znali da ih Allah nije stvorio za to ,vec da se bore za ovu vjeru,da se bore da Allahova rijec bude gornja ,da se bore za Dzennet a ne za dunjaluk ,sto mi danas radimo. Braca nam gube zdravlje radeci po fabrikama ,sluzeci kjafirima ,za malo dunjaluka, sestre nam gube cast i ponos ,stid koji je ukras vjernice,radeci po fabrikama ,kancelarijama,mjesajuci se sa najvecim olosem ,i ne samo da gube to,vec gube i djecu,jer im djecu odgajaju kjafirske skole ,ulica ,TV ili neke nene ili tete koje pojma nemaju o Islamu. Jeste braco i sestre,mi smo u dzihadu,ali sa dunjalukom ! Borimo se za diplome,novac,kuce ,auta ,komade zemlje , a krv muslimanska ,krv Ummeta lije potocima...
Ima li jos zivih medju nama?! Ima li jos onih,osim onih koji su vec tamo gdje treba da budu,koji svijim zivotima i imecima brane cast i dostojansvo Ummeta Muhammeda ,sallallahu alejhi we selleme, koji su zivi ,cija srca nisu zamrla ,koji cuju i odazivaju se vapajima brace i sestara,djece ovog Ummeta ,koji jasno cuju poziv Gospodara i Stvoritelja Jedinog :" I borite se na Allahovom putu svojim imetcima i zivotima!" Ne u krevetima,ne u foteljema,ne ispred TV ili iza kompjutera ,ne u skolama,fabrikama, po gradilistima...I mi mislimo uci u Dzennet ..sa poslanicima,sa Ashabima..sa Hamzom ,Halidom ....SubhanAllah,dokle nas je sejtan zaveo. Jeste,Halid ibn Velid je umro u krevetu,ali na Halidovom tjelu nije bilo mjesta a da nije bilo oziljka od maca. Halid nije jeo kikiriki ,cips i pio coca colu , pepsi ili kojekakve sokice od "nervoze " i uzbudjenosti sto se ovo desava Ummetu..nije govorio ,zeno de mi razvij pitu,nasekira se radi ovog,ili de mi skuhaj kahvu ...Halid nije isao po gradjevinama da svoju snagu koristi da gradi kjafirima kojekakve gluposti, niti je isao po njihovim fabrikama ; Halid nije bio hamal kjafirima i dunjaluku,Halid je bio "hamal" Allahu,Muhammedu ,sallallahu alejhi we selleme,ovom Ummetu ! Halid se BORIO na Allahovom putu Braco i sestre ,osvjestimo se ,ozivimo nasa srca ,pogledajmo u kakvom smo halu,i sta nam je izlaz,koji je "najkraci" put do Denneta . I ne dozvolimo sejtanu da nas zavede nalazeci nam hiljade razloga koji nisu razlozi da se ne pokrenemo. Sta je bolje ,zivjeti jedan dan casno i umrijeti casno,ili zivjeti 100 ili hiljade godina u ponizenju ? A smrt ce svakako doci ,u krevetu,ili na fotelji,ili bilo gdje drugo.
"Ma gdje bili, stići će vas smrt, pa kad bili i u visokim kulama."
Pa gdje je onda bolje cekati je,kad znamo da je susret neizbjezan .
75. A zašto se vi ne biste borili na Allahovu putu za potlačene, za muškarce i žene i djecu
I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas,
I borite se protiv njih sve dok mnogoboštva ne nestane i dok se Allahova vjera slobodno ispovjedati ne mogne.
I borite se protiv njih dok mnogoboštva ne iščezne i dok samo Allahova vjera ne ostane.
Borite se protiv njih! Allah će ih rukama vašim kazniti i poniziti, a vas će protiv njih pomoći, i grudi vjernika zaliječiti
Borite se protiv onih kojima je data Knjiga, a koji ne vjeruju ni u Allaha ni u onaj svijet, ne smatraju zabranjenim ono što Allah i Njegov Posalnik zabranjuju i ne ispovijedaju istinsku vjeru – sve dok ne daju glavarinu poslušno i smjerno.
i borite se, Allaha radi, onako kako se treba boriti!
Vjernici koji se ne bore – osim onih koji su za borbu nesposobni – nisu jednaki onima koji se na Allahovu putu bore imecima svojim i životima svojim. One koji se budu borili ulažući imetke svoje i živote svoje Allah će odlikovati čitavim stepenom nad onima koji se ne budu borili
Jesmo li mi svjesni koliko je taj stepen ? Da jesmo ,ne bi sjedili .
Borimo se i drago nam ako dobijemo povisicu plate ,ako nam djete zavrsi kakvu visu skolu ,ili ako je mi zavrsimo,ako dobijemo bolji posao ,a GLUHI smo na ono sto nam Allah kaze !
Nek svako od nas razmisli i izabere,hoce li "miran" zivot na prolaznom smrdljivom dunjaluku,ili ce miran vjecni zivot na dunjaluku . Hoces li se voziti u bmw,mercedesu ,toyoti ,hocesl li letiti kuci jeftinim avionom,ili se zelis "vozati", letjeti Dzennetskim prostranstvima na krilima zelenih ptica .I ne zaboravimo obecanje Poslanika ,sallalahu alejhi we selleme,da ce sehidu biti dato da uvede 70 osoba koje on zeli u Dzennet !
I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: "Mrtvi su!" Ne, oni su živi, ali vi to ne znate!
IMA LI JOS ZIVIH ?!

Nema komentara:

Objavi komentar